REUTERS

Ймовірний кандидат демократів на виборах президента США 2020 року Джо Байден категорично відкинув звинувачення в зґвалтуванні, висунуті проти нього кілька тижнів тому колишньою співробітницею Байдена в Сенаті Тарою Рід.

Читайте такожТрамп не вірить у високий рейтинг свого політичного суперника Байдена

У п'ятницю, 1 травня, політик заявив в інтерв'ю телеканалу MSNBC, що звинувачення є "неправдою" і що "цього ніколи, ніколи не було".

Відео дня

При цьому Байден закликав перевірити, чи є у Національному архіві письмова скарга, яку Рід, за власними словами, заповнила після інциденту.

Як повідомляв раніше УНІАН, 28 квітня 56-річна Тара Рід - екс-співробітниця команди Джо Байдена в Сенаті, де він з 1973 по 2009 роки представляв штат Делавер, заявила в Twitter, що "колишній бос" її зґвалтував. Кількома тижнями раніше вона записала подкаст, у якому повідомила, що в 1993 році політик притиснув її до стіни в будівлі Сенату і запустив руку їй під спідницю.

Після цього в передвиборчому штабі Джо Байдена категорично відкинули всі звинувачення, але сам політик ніяк не особисто висловлювався з цього приводу.