Два великих аеропорти в Москві простоювали дві години / фото wikipedia.org

21 серпня аеропорти Внуково і Домодєдово московського авіавузла ввели обмеження на прийом і відправлення рейсів з 06: 25 по 08:40. Частина рейсів була перенаправлена в інші аеропорти, наприклад, один з літаків був відправлений в Казань.

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначив, що фактично два великих аеропорти в Москві простоювали дві години. Був збій відправки не тільки цивільного, а й вантажного авіа-транспорту. Літаки, які не могли сісти в аеропортах, або чекали в повітрі дозволу, випалюючи більше палива, або летіли в інші аеропорти, знову-таки, випалюючи паливо.

"Уявімо собі системність тривог в російських аеропортах. Якщо в добу вони будуть на 2, 4, 8 годин вводити обмеження на прийом і відправлення рейсів. Які будуть нести фінансові втрати аеропорти через цих простоїв? Або, трохи інакше. Будь-який аеропорт Росії не тільки є частиною загальної логістики, в тому числі бере участь у вантажопотоці для забезпечення війни в Україні, а й своїми податковими відрахуваннями, що підтримують бюджет, спрямований на фінансування війни. А якщо вони починають просідати по доходах?" - написав він.

Відео дня

За його словами, фінансові втрати і зростання витрат російських аеропортів - це не менш важливий момент, ніж очевидне порушення логістики.

"І головне, якщо задіяні кошти, для підриву стабільної роботи аеропортів дешевше, загальних втрат за годину простою, то, виникає питання, а чому б і ні?" - додав Коваленко. 

Закриття аеропортів у Москві - подробиці

У понеділок, 21 серпня, в Москві закрили всі аеропорти, було затримано або скасовано 90 рейсів. Станом на 09:50 за московським часом в аеропорту Внуково були затримані 28 рейсів. У Домодєдово затримуються Вильоти 20 літаків, скасовано один. У Шереметьєво затримано 45 рейсів.

У Росавіації повідомили, що у зв'язку з обмеженнями в аеропортах Внуково, Домодєдово, Шереметьєво і Жуковський на запасні аеродроми перенаправили 45 пасажирських рейсів і 2 вантажних.

Вас також можуть зацікавити новини: