БПЛА MQ-9 Reaper був протаранений російським Су-27 / фото US Air Force | Flikr

Полковник запасу, військовий експерт Роман Світан прокоментував атаку російських Су-27 на американський розвідувальний безпілотник MQ-9 Reaper.

Як він заявив в ефірі телеканалу "Київ", це точно було перехоплення повітряної цілі. Був злет двох винищувачів та вихід на ціль.

"А далі ухвалили рішення щодо її знищення. Була заборона на знищення з бортової зброї, скинули пальне на безпілотник. У Су-27 9 тонн палива, він може частину скинути... А далі пілонами пошкодили гвинт... Після цього безпілотник упав", - пояснив він своє бачення інциденту над Чорним морем.

Світан додав, що після цього, ймовірно, безпілотник був знищений американськими силами в морі.

"Це чиста атака, атака навмисна. Рішення щодо цієї атаки будуть ухвалювати країни НАТО та Пентагон", - охарактеризував він дії російських Су-27.

Інцидент з російськими Су-27 та американським безпілотником

Збройні сили США 14 березня заявили, що російський винищувач Су-27 протаранив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper.

У Білому домі дії Росії назвали "небезпечними, непрофесійними та нерозважливими". Своєю чергою, у Міноборони РФ запевняють, що не збивали американський безпілотник.

Видання NYT повідомило, що перехоплений російськими Су-27 безпілотник MQ-9 Reaper був беззбройним.

У США заявили, що було вжито заходів, щоб збитий над Чорним морем безпілотник MQ-9 Reaper не потрапив у чужі руки.

Вас також можуть зацікавити новини: