Організатор гей-вечірок, розповів, хто на них буває \ фото REUTERS

Організатор секс-вечірки в Брюсселі, на якій затримали євродепутата від угорської партії  "Фідес" стверджує, що гостями його заходів є політики з низки країн світу, в тому числі Польщі і України.

Читайте такожЄвродепутат подав у відставку після затримання на секс-вечірці в БрюсселіПро це Давід Манжелі, господар п’ятничної вечірки, на якій затримали депутата, розповів в інтерв’ю польському порталу Onet, передає ЄвроПравда.

Видання наголошує, що не може перевірити твердження Манжелі і публікує його висловлювання з застереженням, що це його версія подій. В той же час портал зазначає, що участь в останній вечірці євродепутата з Угорщини та дипломата з Естонії вже підтверджена, і це свідчить про те, що на заходах Манжелі бували політики з різних країн.

Відео дня

"Спочатку, близько півтора років тому, зі мною зв'язалися два політики, які чули про мої вечірки від брюссельських знайомих. Потім зголосилися ще двоє, які дізналися про них від колег з Німеччини" - розповідає Манжелі.

За його словами, регулярними гостями його вечірок є чотири політики правлячої партії Польщі "Право і справедливість", прізвищ яких він називати не хоче.

Манжелі додав, що з польських політиків у нього тільки ті, хто належить до "Права і справедливості". Але в його сексімпрезах беруть участь і громадські діячі з інших країн.

"У нас є політики з України, Франції, Німеччини, Нідерландів, Люксембургу, Швейцарії чи Іспанії. Однак найчастішими гостями є поляки та угорці", - зазначає він.

Щодо угорців, то за його словами, заходи відвідували щонайменше 9 політиків "Фідес", як європейських, так і національних.

Секс-вечірка в Брюсселі: що відомо

Йожеф Сайєр, європейський депутат від правлячої партії Угорщини, яка вороже ставиться до прав ЛГБТ, був змушений покинути посаду після того, як його спіймали на секс-вечірці за участі здебільшого чоловіків в Брюсселі у п'ятницю. 

Вечірка відбулася в будівлі на одній з центральних вулиць Брюсселя, за даними бельгійської преси, у "гей-районі" бельгійської столиці.

Всі 25 учасників, більшість з яких чоловіки, були оштрафовані за порушення заходів по боротьбі з коронавірусом. Коли прибули правоохоронці, учасники вечірки були майже голі і грали у гру.

Примітно, що Сайєр є одним із авторів спірної Конституції Угорщини, яку правозахисники розкритикували за створення несприятливого середовища для ЛГБТ-спільноти. Зокрема, у документі міститься текст "Угорщина захищає інститут шлюбу як союзу чоловіка і жінки".