Лукашенко і Путін отримали Шнобелівську премію \ фото REUTERS

У Гарвардському університеті в США пройшла церемонія вручення жартівливої Шнобелівської премії, яку присуджують за сумнівні і абсурдні наукові досягнення та ідеї.

Читайте такожУ США вручили Шнобелівську премію за дослідження вуду, канібалізму і матюків за кермомУ 2020 році премія в галузі медичної освіти була присуджена президенту Росії Володимиру Путіну, президенту США Дональду Трампу, президенту Білорусії Олександру Лукашенку, а також лідерам ще шести держав, повідомляє РБК

Відео дня

"Нагорода в галузі медичної освіти присуджена лідерам Бразилії, Великобританії, Індії, Мексики, Білорусі, США, Туреччини, Росії, і Туркменістану за використання пандемії коронавірусу для того, щоб навчити світ тому, що політики можуть сильніше впливати на життя і смерть, ніж вчені і лікарі", — заявив засновник премії Марк Абрахамс.

У числі лауреатів у цій номінації також президент Бразилії Жаір Болсонару, прем'єр Великобританії Борис Джонсон, прем'єр Індії Нарендра Моді, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Цього року нагородою лауреатам став склеєний з аркушів паперу куб і копія зімбабвійської банкноти в 10 трлн місцевих доларів.

У 2013 році Лукашенко вже отримував Шнобелівську премію разом з Мінською міліцією. Тоді приводом для цього стала заборона публічних оплесків в Білорусі і затримання силовиками однорукого інваліда, якого звинуватили в порушенні цієї заборони.

Новини по темі: