Нетаньяху звернувся до ізраїльтян / фото REUTERS

Ізраїль тільки почав наносити удари по руху ХАМАС. Про це заявив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху під час звернення до нації.

"Ми боремося за наш дім, за наше існування і ми переможемо. Ці тварини вбивали дітей, жінок і людей похилого віку. Кошмар, якого світ не бачив з часів ІДІЛ. Цілі сім'ї з дітьми страчені. Стільки жаху, що я навіть не можу описати все словами. Ми завжди знали, що з себе представляє ХАМАС, тепер це знає весь світ. ХАМАС - це ІДІЛ, і ми знищимо їх рівно так само, як був знищений ІДІЛ. ХАМАС хотів війни, він її отримає", - сказав він.

Також Нетаньяху повідомив, що деякі бойовики все ще перебувають на території Ізраїлю. Він пообіцяв зробити все для тих, хто перебуває в полоні, додавши: "Я обіцяю вам, громадяни, що наприкінці війни наші вороги зрозуміють, що напад на Ізраїль був жахливою помилкою".

Відео дня

Він закликав світ підтримати Ізраїль, а також подякував за підтримку США та лідерам, які зайняли їхній бік.

Війна в Ізраїлі: останні новини

Як відомо, сьогодні триває обстріл Ізраїлю, у відповідь армія країни завдає ударів по сектору Гази. Крім того, країна ввела повну блокаду, відключивши їм світло, воду і поставки палива.

Влада Ізраїлю рекомендувала жителям країни запастися водою і продуктами на 72-годинне перебування в бомбосховищах.

Тим часом ХАМАС заявив, що буде страчувати мирних людей, які потрапили в полон, у відповідь на удари і проведення наземної операції.

Вас також можуть зацікавити новини: