За журналістом стежили вже кілька місяців / Скріншот

У Тбілісі 12 червня затримали у ході спецоперації росіянина Васамбека Бокова, який планував на замовлення чеченського глави Рамзана Кадирова вбити місцевого журналіста Гіоргі Габунію, відомого гучною критикою російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє Jam News з посиланням на заяву директора опозиційного телеканалу «Мтаварі архі» Ніка Гварамію.

Читайте такожУ Чечні затримали 25 людей за колаж на Кадирова

Відео дня

Причина, з якою хотіли розправитися із Габунією, – скандальна програма в ефірі телекомпанії «Руставі-2». Втім, Боков у Грузії був затриманий з іншого приводу.

«Офіційна причина арешту не пов’язана з убивством Габунії на замовлення Кадирова. Про це грузинській владі стало відомо від правоохоронних органів України», – уточнив Ніка Гварамія.

За отриманою інформацією, за журналістом стежили вже кілька місяців. Ліквідація Габунії планувалася і координувалася в Україні, а керування відбувалося з Чечні, додав директор телеканалу.

Гвамарія повідомив, що спершу Грузія розцінила отриману інформацію як провокацію «грузинського лоббі» в Україні. Однак захист Габунії таки забезпечили.

Як повідомляв УНІАН, телеканал на початку липня став фігурантом політичного скандалу між Росією та Грузією. 7 липня Георгій Габунія, ведучий авторської програми P. S., російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіну і нецензурно облаяв його. 

Георгія Габунію звільнили у серпні 2019 року після зміни власника. Причиною звільнення провідних журналістів гендиректор телекомпанії назвав конфлікт інтересів. За його словами, звільнення деяких співробітників також відбудеться після того, як вони повернуться з відпустки.

Після звільнення Габунії та інших провідних журналістів працівники телеканалу почали бойкот.