Канада може знову піти на жорсткий карантин / REUTERS

Міністр охорони здоров'я Канади визнала, що не відкидає можливість закриття всієї країни на жорсткий карантин, якщо кількість нових випадків зараження коронавірусом буде зростати. Однак, вона додала, що канадський уряд зараз краще підготовлений до боротьби з інфекцією, ніж під час першої хвилі.

Читайте такожЄврокомісія пропонує спільні правила визначення карантинних зон у ЄС - ЗМІЯк пише Reuters, коментар міністра Патті Гайду прозвучали після того, як вона пообіцяла дотримуватися "більш хірургічного підходу" до боротьби зі спалахами COVID-19. За минулу добу в Канаді зафіксували 1351 новий випадок зараження. Це найвище добове збільшення випадків з першого травня. Поширення вірусу посилюється на тлі відкриття шкіл і збільшення масових зібрань людей.

"Ми бачимо, що цифри зростають. Але повна зупинка економіки буде дуже важкою для країни. Звісно, вона не виключена, тому що... послухайте, ми повинні захистити здоров'я канадців і зробимо все, що буде потрібно", - сказала вона.

Гайду також додала, що Канада "значною мірою покращила" свою систему охорони здоров'я. І зараз вона має кращі запаси обладнання й всього, чого гостро не вистачало під час першої хвилі минулої весни.

Вас можуть зацікавити також новини: