Іран хоче уникнути санкційного тиску / фото скріншот

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував договір РФ та Ірану, згідно з яким Росія буде виробляти на своїй території іранські дрони. Ігнат вважає, що виробництво швидко не почнеться.

"Все залежить від багатьох факторів, зокрема від бажання країн розгорнути виробництво. Зрозуміло, що мова йде не про тижні, а про місяці. Це не буде швидко, це потребує часу. Росія й сама сьогодні виробляє безпілотники у достатній кількості, лінійка у них розвинута. Є й ударні, розвідувальні БПЛА. Зрозуміло, що Іран хоче просто уникнути санкційного тиску, передавши Росії ці "мопеди", - сказав Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Співпраця Росії з Іраном: що відомо

За інформацією ЗМІ, Росія та Іран домовилися про виробництво дронів на території РФ.

Відео дня

Зокрема, The Washington Post із посиланням на дані розвідок США та інших країн Заходу повідомляло, що Кремль досяг угоди з іранською владою про початок виробництва сотень безпілотників на російській території на початку листопада.

Росія активно застосовує іранські безпілотники Shahed-136 для ударів по українських містах та обʼєктах критичної інфраструктури.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, станом на 9 листопада Росія випустила по території України понад 400 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування.

Також раніше повідомлялося, що під час вивчення одного зі збитих дронів виявилося, що в ньому є деталі понад 30 європейських та американських компаній. Найбільше у них використовувалися американські запчастини.