Минулого року Путін і Лукашенко домовилися про єдиний уряд і парламент / Фото: REUTERS

На стіні одного з будинків в Мінську з'явився мурал з двозначним сенсом – на ньому Путін обіймається з Лукашенком.

Фото опублікували у Telegram-каналі Nexta Live.

Читайте такожТрамп, Путін і Лукашенко отримали Шнобелівські премії

Відео дня

Вуличний художник зобразив двох президентів на рожевому тлі.

При цьому Путін засовує палець у рот Лукашенка. Їхні пози нагадують радше прояви поведінки закоханих, ніж обійми політичних союзників.

Саму ж картину підписали як: «Попередні ласки».

Останнім часом Захід упевнюється у неабиякій підтримці, зокрема фінансовій, Білорусі з боку Кремля. При цьому експерти побоюються, що взаємини Лукашенка і Путіна можуть позначитися на суверенності територій сусідніх країн, в тому числі й Україні.

Сам російський прем’єр Михайло Мішустін на зустрічі з білоруським главою заявив про прогрес щодо питання майбутньої Союзної держави.

Союзна держава Росії та Білорусі

  • Минулого року лідери РФ і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися створити єдині парламент і уряд.
  • Повідомлялося, що запланована Союзна держава - це наддержавне об'єднання РФ і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного і культурного просторів. Втім, вже через місяць Лукашенко заявив, що ніхто не збирається здавати незалежність і суверенітет країни, "навіть братській Росії".
  • Раніше Лукашенко заявив, що його країна зазнає величезних збитків через нерівні торгові відносини з Росією. За його словами, жоден документ про інтеграцію Білорусі з РФ не буде затверджений без вирішення принципових для Мінська питань.