Маяк перетворили на цікавинку для туристів  Фото okudasanmiguel.com

На півночі Іспанії 90-річний маяк перетворили у артоб'єкт, щоб принадити туристів, але нова оздоба будівлі спричинила культурний скандал.

На прохання місцевої влади, художник Окуда Сан Мігель розмалював різнобарвними візерунками білий маяк, що розташований неподалік міста Аджо на узбережжі Атлантичного океану, повідомляє The Guardian.

Проект назвали Infinite Cantabria. Частину грошей, які планують зібрати з туристів та подій на об’єкті, обіцяють скерувати на фінансування продовольчих банків в регіоні.

Відео дня

Читайте такожВеличезний "корабель-привид" прибило до берегів Ірландії (фото, відео)

На цей раз я використав тварин з провінції Кантабрія — вовків, ведмедів, чайок і стерв’ятників. Кольори та геометрія представляють культуру корінних народів, мультикультурність та свободу» — розповідає Окуда Сан Мігель про свою роботу.

Однак далеко не всім сподобався такий креативний підхід. Раніше цього року майже 4 тис. людей підписали петицію, яка закликала залишити маяк білим, оскільки реконструкція «повністю міняє стиль маяка на мисі Аджо і не враховує архітектурну спадщину Кантабрії».

Місцеві активісти виступили проти / Фото Malopez 21/Wikimedia Commons

П’ять культурних груп також звернулись до мера з проханням подумати над доцільністю проекту. Крім того, члени регіональної партії "Об’єднані ліві" попросили прокуратуру перевірити, чи не порушила місцева влада та адміністрація порту якісь закони про спадщину. Правоохоронці відкрили справу.

Щонайменше це нікого не залишило байдужим, — сказав художник. 

Читайте схожі новини по темі