Путіна можуть ліквідувати представники близького оточення / скріншот

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж заявив, що Захід може дозволити ліквідувати президента РФ Володимира Путіна лише у разі застосування ядерної зброї.

В інтерв'ю виданню Obozrevatel він зазначив, що зараз вбити російського лідера неможливо. Проблема не тільки у позиції Заходу, а й у дуже сильній системі безпеки Путіна.

На його думку, президента РФ можуть просто усунути з посади без фізичної ліквідації. Для вбивства ж треба задіяти агентуру в Росії або за допомогою близького оточення політика. Ця операція буде дуже непростим завданням навіть для американських та європейських спецслужб. Маломуж додав, що оточення Путіна може допомогти його усунути, щоб отримати певні поблажки Заходу.

Відео дня

"Поки ці люди не можуть розпочати будь-які дії в цьому напрямку, оскільки вони знаходяться під контролем спецслужб РФ. Коли ж система безпеки, зокрема й Путіна, почне руйнуватися внаслідок успішних дій ЗСУ на фронті, то оточення президента Росії може вибрати ліквідацію Путіна, як свою головну мету. Я думаю, Захід погодиться з їхньою пропозицією, що так вони врятують світ від ядерної війни і так вони зможуть домовитися із західними країнами", — вважає Маломуж.

За словами генерала армії, операція з ліквідації очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина наразі має набагато більше шансів на успіх. Її можуть провести навіть спецслужби України у найближчому майбутньому. Фізичне знищення Пригожина також не призведе до протиріч із Заходом, адже він є терористом.

Ліквідація Путіна - що прогнозують експерти

На думку російського опозиціонера, полковника ФСБ РФ Геннадія Гудкова, Путін може стати жертвою своїх же підлеглих - очільника Міноборони Сергія Шойгу і головнокомандувача ЗС Росії Валерія Герасимова.

Водночас учасник оборони Маріуполя, офіцер-"азовець" Ілля Самойленко (позивний "Гендальф") вважає, що вбивство Путіна ніяк не вплине на РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: