Вірменія може визнати незалежність Нагірного Карабаху / фото REUTERS

Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху, якщо стане зрозуміло, що Азербайджан не буде йти шляхом переговорів.

Про це в інтерв'ю російському виданню "Коммерсантъ" заявив президент Вірменії Армен Саркісян.

За словами вірменського президента, якщо Азербайджан відмовиться від врегулювання конфлікту шляхом переговорів, то Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху.

Відео дня

"Тобто невизнання Вірменією незалежності пов'язано тільки з тим, що вірменська сторона хоче розв'язати питання шляхом мирних переговорів", - наголосив він. 

Тим часом, за даними "РИА Новости", президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про неможливість визнання його країною незалежності Нагірного Карабаху за жодних умов.

Читайте такожЕрдоган заявив, що США, Росія і Франція постачають Вірменії зброю

Ескалація конфлікту у Нагірному Карабасі: хронологія подій

Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.

У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію.

За даними влади Азербайджану, в ході успішного наступу взято під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.

Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.

17 жовтня Вірменія та Азербайджан домовилися про встановлення в районі Нагірного Карабаху гуманітарного перемир'я з 00:00 18 жовтня.