У Німеччині вирішили продовжити локдаун / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та очільники урядів федеральних земель домовилися продовжити локдаун в країні до 7 березня.

Основні обмеження, запроваджені раніше для стримування поширення коронавірусної інфекції, залишаються в силі, але є й певні послаблення, пише DW.

Читайте такожГреція посилила карантин через COVID-19

Які плануються зміни карантину у Німеччині

  • Зберігається обмеження щодо приватних контактів, а також обов'язкове носіння медичних масок у громадських місцях. Від необов'язкових приватних поїздок та візитів рекомендують утриматися.
  • Серед запланованих послаблень також - дозвіл перукарням відновити роботу з 1 березня за умови попереднього запису клієнтів та використання медичних масок. 
  • Школярів перевели на домашнє навчання, тепер за підсумками засідання дозволено приймати рішення про відкриття шкіл регіонально.

  • Подальші послаблення будуть запроваджувати після того, як вдасться досягнути показника у 35 нових випадків зараження на 100 тисяч населення за сім днів і нижче. Тоді планують дозволити роботу закладів роздрібної торгівлі, музеїв тощо.

Ситуація з коронавірсом у Німеччині

Станом на 10 лютого в Німеччині зафіксовано понад 2,3 мільйона випадків зараження коронавірусом, померли понад 63 тисячі осіб, в яких підтвердили інфікування.