Колєснікова не в'їжджала в Україну / фото REUTERS

Марія Колеснікова затримана на білорусько-українському кордоні, а Роднєнков і Кравцов змогли покинути Білорусь і знаходяться в Україні.

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на офіційного представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського.

"Після оформлення транспортний засіб - BMW - Роднєнкова, Колеснікової і Кравцова рухався в напрямку держкордону від пункту пропуску. Побачивши військовослужбовця органів прикордонної служби, авто різко прискорилося, створило загрозу життю військовослужбовця. І транспортний засіб покинув територію Білорусі. При цьому Колеснікова виявилася поза транспортним засобом , мабуть, її з транспортного засобу випхали, принаймні, так це зараз представляється, наскільки можу судити я", - розповів Бичковський.

За його словами, Колеснікову затримали.

Офіційно: Роднєнков і Кравцов перетнули кордон

У Держприкордонслужбі України підтвердили інформацію про те, що Роднєнков і Кравцов перетнули білорусько-український кордон.

"В один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в'їзд в Україну прибули двоє громадян РБ А.Роднєнков і І.Кравцов", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зараз вони проходять прикордонний контроль.

"Громадянка РБ М. Колеснікова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала", - повідомили українські прикордонники.

Читайте такожУ Білорусі заявили, що Колеснікова виїхала до України

Зникнення Колеснікової: що відомо

  • Очевидиця викрадення Анастасія розповіла, що опозиціонерку викрали біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.
  • Прес-секретар Координаційної ради Антон Роднєнков сказав, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення Роднєнков дізнався від ЗМІ, і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Пізніше телефон Роднєнкова також став недоступний.
  • З'явилася також інформація про затримання члена Координаційної ради опозиції Андрія Єгорова. Напередодні під час протестних акцій затримана і керівник громадського екологічного об'єднання "Екодім" Ірина Сухій.
  • Мінська міліція заявляє, що не затримувала Марію Колеснікову. Офіційний представник МВС республіки Ольга Чемоданова заявила, що поки нічого не може повідомити про передбачуване затримання члена президії КС.
  • Пізніше з'явилася інформація про те, що Колеснікова покинула Білорусь і прибула до України. За іншою версією, Колеснікову затримали на кордоні, а Роднєнкову і Кравцову вдалося покинути Білорусь.