Ізраїль зіткнеться із “серйозною загадкою” у Секторі Гази / flickr.com/64795926@N00

Ізраїль продовжує підготовку до наземного вторгнення до контрольованого ХАМАС Сектора Гази. Військовий аналітик Шон Белл переконаний, що Ізраїль зіткнеться із "серйозною загадкою", якщо розпочне цю операцію.

Як він зазначив в коментарі Sky News, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) може зайти на південь від міста Газа, аби спробувати ізолювати ХАМАС. Ймовірно, операцію виконуватиме ізраїльський спецназ. Водночас для ізраїльських сил є серйозна загроза – бойовики палестинського угруповання можуть переховуватися у виготовлених з залізобетону тунелях, де є світло і зв’язок, системи захисту.

"У них (у ХАМАС – УНІАН) є кімнати, де вони розміщують штаб, планують, відпочивають та харчуються. І, звісно, ХАМАС інвестував у ці тунелі протягом десятиліть. Ізраїль гадки не матиме, куди вони всі тікають. А це означає, що вони можуть з'явитися практично будь-де і створювати реальну небезпеку. Враховуючи, що вони є такою загрозою, це стане серйозною загадкою для Сил оборони Ізраїлю, якщо і коли вони увійдуть до самого міста Газа", – каже аналітик.

Відео дня

Вторгнення ЦАХАЛ у Сектор Гази - це треба знати

У відповідь на масовану атаку палестинського терористичного угруповання ХАМАС, здійснену 7 жовтня, Ізраїль готує наземне вторгнення до контрольованого бойовиками Сектора Гази. Військова мета полягає в тому, щоб усунути ХАМАС від військового та політичного контролю над Сектором Гази.

13 жовтня ЦАХАЛ закликала до евакуації усього палестинського населення з цієї території у зв’язку з майбутньою операцією. Водночас ЗМІ повідомили, що Ізраїль ненадовго відклав початок операції.

Вас також можуть зацікавити новини: