Бункер був туристичною визначною пам'яткою / Фото Фейсбук Benjamin Heinke

На півночі Німеччини в результаті кількаденних проливних дощів розмило грунт через що бункер, побудований ще для Збройних сил НДР на березі Балтійського моря, почав зсуватися у воду.

Як пише BILD, старий військовий бункер був визначною пам'яткою села Аренсхоп в землі Мекленбург-Передня Померанія. В останні роки тисячі туристів приїжджали подивитися на пам'ятник холодної війни. 

Мер Аренсхопа Бенжамін Хайнке першим повідомив про руйнування бункера в соцмережі. "Найближчим часом ми обговоримо з відповідальною владою, чи потрібно і яким чином вирішувати проблему бункерного комплексу, який зараз знаходиться на пляжі", - сказав політик.

Відео дня
Бункер перестали використовувати тільки в 1990 році / фото Фейсбук Benjamin Heinke

Історія бункера в Аренсхопі

Цей бункер був частиною набагато більшого військового об'єкта, побудованого в 1957 році. У той час на узбережжі між селами Вустров і Аренсхоп для спостереження базувався підрозділ Національної народної армії НДР. В його обов'язки входило попередження про наближення ворожих військ до НДР по морю. 

У 1990 році бункер використовувати перестали. Тоді ж морські води впритул наблизилося до бункера. Фахівці відзначили, що 100 років тому берегова лінія в цьому місці була на 70 м далі.

Вас також можуть зацікавити новини: