Володимир Путін зробив непростиму помилку, вважає експерт / скріншот

У РФ "мотором" змови проти російського диктатора Володимира Путіна може бути ватажок приватної військової компанії "Вагнер", путінський "кухар" Євген Пригожин, але не обов'язково він.

Лідер росіян даремно не ліквідував Пригожина після бунту "вагнерівців" - це непростима помилка, такою думкою публіцист і соціолог Ігор Ейдман поділився в ефірі "FreeДом". На думку експерта, якщо диктатор скоро фізично не знищить Пригожина, то той ще обов'язково "спливе" в небезпечній для ватажка РФ ситуації. Ейдман вважає, що не добивши Пригожина, Путін "зробив для великого мафіозо непростиму помилку".

"...Багато представників силових структур, не перші особи, а другі-треті особи, вони незадоволені ситуацією, перш за все, тим, що вони відсторонені від ухвалення рішень. І люди похилого віку там засіли в цій Раді безпеки, представляють свої силові структури. Це все люди похилого віку, за 70 в основному, і вони нікуди йти не збираються і готові сидіти ще роками. І там вже ціла черга на їхні місця зібралася", - поділився публіцист.

Відео дня

Соціолог підкреслив, що ватажок ПВК багатьох з них знає і "підгодував". "Він може стати таким комутатором між незадоволеними і може стати ініціатором цієї нової змови", - вважає експерт.

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто знати

Члени "Вагнера" наприкінці червня нібито влаштували бунт в Росії, збили, зокрема, рідкісний військовий літак, ліквідували 10 російських офіцерів і рухалися в бік Москви. Потім бунт різко закінчився після телефонної розмови з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком. Згодом найманців почали масово перекидати в Білорусь нібито для обміну досвідом з білоруськими військовими.

На початку серпня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що заколот Євгена Пригожина погодив Володимир Путін.

Вас також можуть зацікавити новини: