Міноборони Росії хоче, щоб вони з Білоруссю терміново зайнялися "зміцненням обороноздатності" / фото REUTERS

Міноборони Російської Федерації підштовхує Білорусь до того, щоб країни терміново зайнялися спільним "зміцненням обороноздатності".

РФ готова надавати Білорусі "будь-яку підтримку" у "зміцненні обороноздатності", розповів російський міністр оборони Сергій Шойгу у Москві під час зустрічі з білоруським колегою Віктором Хреніним, пише ТАСС.

"Обставини диктують необхідність прийняття термінових спільних заходів щодо зміцнення обороноздатності Союзної держави (таку державу намагаються створити Росія і Білорусь - Ред.), підвищення боєготовності регіонального угруповання військ (сил) і єдиної регіональної системи ППО (протиповітряної оборони - Ред.)", - заявив очільник Міноборони РФ.

Відео дня

За словами Шойгу, зараз це стає все актуальніше.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися на українську територію. Вороги, зокрема, увірвався на нашу землю з території Білорусі. З білоруської території також обстрілювали нашу військову і цивільну інфраструктуру.

20 червня стало відомо, що на думку глави Офісу президента Володимира Зеленського Андрія Єрмака, ймовірність масштабної участі армії Білорусі у війні РФ проти України не дуже висока.

Вас також можуть зацікавити новини: