Сергій Шойгу / REUTERS

Сергій Шойгу - один з поплічників путінського режиму. Незважаючи на те, що його називають міністром війни Путіна, в березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення в Україну, він зник з поля зору медійників. З'явилися підозри, що главу Міноборони РФ хочуть "прибрати" за провал наступу на Київ і низку інших українських міст.

Шойгу - що відомо про кар'єру пособника путінського режиму

  • З 1977 по 1988 рр. пройшов шлях від майстра тресту до керуючого.
  • У 1990 році переїхав на нове місце роботи — до Москви. З 1990 по 1991 рік — заступник голови Державного комітету РРФСР з архітектури та будівництва.
  • З 1994 по 2012 рік - працює й очолює МНС Росії.
  • Навесні 2012 року він став губернатором Московської області, пізніше в тому ж році - міністром оборони РФ.

Звинувачення проти Шойгу

Під безпосереднім контролем військового злочинця Шойгу сталося захоплення не тільки Криму, а й окремих районів Донецької та Луганської областей.  

ГПУ повідомила про підозру Шойгу та керівництву ЗС РФ в "особливо тяжких злочинах" проти України.

Відео дня

У липні 2021 року Служба безпеки України викликала главу Міноборони РФ Сергія Шойгу для вручення підозри за ч.3 ст. 27 і ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України ("створення непередбачених законом воєнізованих збройних формувань, яке призвело до загибелі людей").

З 2022 року через вторгнення Росії в Україну перебуває під персональними санкціями Євросоюзу і США. 

Сергій Шойгу: особисте життя

Сергій Шойгу одружений з Іриною Шойгу, яка очолює турфірму. Серед головних клієнтів турфірми - МНС РФ.

У шлюбі у пари народилися двоє доньок  - Юлія і Ксенія. Старша донька Юлія - директор Центру екстреної психологічної допомоги МНС Росії (з 2002 року). 

Ксенія - російський громадський діяч і спортивний функціонер. Президент Федерації триатлону Росії. Керівник проекту "Ліга Героїв".

Цікаві факти про Шойгу

Мати Шойгу - українка. У дівоцтві - Кудрявцева народилася в Луганській (тоді Ворошиловградській) області. Але, судячи з риторики і намірів глави МО РФ, йому чуже все українське.

Весь армійський досвід Шойгу обмежується інститутською військовою кафедрою.

Вас також можуть зацікавити новини: