Затриманих активістів відвезли у відділення поліції / фото Дощ

У Москві поліція затримала активістів, які вирішили провести на Красній площі акцію "2036".

Активісти виклали своїми тілами цю цифру на бруківці — до 2036 року президент Володимир Путін зможе перебувати при владі в разі вступу в силу поправок до Конституції, одна з яких обнуляє його попередні терміни на посаді глави держави, повідомляє "Дождь".

Читайте такожПутін не виключає свого висування на новий президентський термін

Відео дня

Як повідомляється, акцію провели вісім осіб. Всіх їх затримала поліція.

На відео, яке опублікувала одна з затриманих активісток, видно, як поліцейські застосовують силу до затриманих.

Акція "2036" — репліка акції російської арт-групи Э. Т. И., утвореної Анатолієм Осмоловським у 80-ті роки минулого століття. 18 квітня 1991 року учасники групи своїми тілами виклали на Красный площі перед мавзолеєм матірну назву чоловічого статевого органу. Учасники акції так висловили свій протест проти закону "Про моральнысть", який забороняв лаятися матом в громадських місцях та вводив покарання за це у вигляді 15 діб арешту.

Нагадаємо, в Росії сьогодні проходить основне голосування за поправки до Конституції.

Як повідомляв УНІАН, внесення змін в Конституцію Росії було ініційовано Путіним в січні. Тоді ж він заявив, що поправки повинні бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

Для набрання чинності поправок необхідно, щоб їх схвалила більша частина учасників всенародного голосування. Явка значення не має – на відміну від референдуму, де вимагається, щоб на дільниці прийшла понад половина виборців.