Ольга Ковалькова (друга праворуч) покинула Білорусь / фото TUT.by

Член президії Координаційної ради білоруської опозиції Ольга Ковалькова поїхала до польської столиці Варшави.

Читайте такожбілоруси Вийшла на протести после вчорашніх затримання студентів усередіні вишу (фото, відео)

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на прес-секретаря ради Антона Роднєнкова.

Відео дня

"Підтверджуємо, Ольга знаходиться зараз у Варшаві. У найближчий час буде коментар від Ольги", - повідомив Антон Роднєнков.

Пізніше від'їзд Ковалькова прокоментував Держприкордонкомітет Білорусі:

"5 вересня близько другої години ночі вона прибула в пішому порядку в пункт пропуску «Брузги», пройшла прикордонний контроль, після чого дочекалася найближчого рейсового автобуса сполученням «Гродно-Варшава» і проїхала на територію Польщі".

Затримання Ковалькова і адміністративний арешт

  • Ольга Ковалькова, екс-довірена особа Світлани Тихановської, була затримана ОМОНом 24 серпня біля прохідної тракторного заводу, куди приїхала з представником страйкому МТЗ Сергієм Дилевським, щоб обговорити з робочими ситуацію на підприємстві, де другий тиждень ініціювали страйк.
  • 3 вересня 10-денний термін адміністративного арешту закінчився. Однак вранці того ж дня стало відомо, що Ольгу будуть знову судити в суді Центрального району Мінська. Ковалькова засудили ще на 15 діб, визнали винною в участі в мітингу біля готелю «Планета» 23 серпня. Вона вину не визнала.
  • Як Ольгу відпустили до закінчення терміну арешту, поки невідомо.
  • Раніше в Польщу поїхав екс-міністр культури і екс-директор Купалівського театру Павло Латушко, який також входить до президії КС.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів