Фейгін вважає, що Путін намагатиметься позбутися ордеру МКС / скріншот

Російський правозахисник та опозиціонер Марк Фейгін, вважає, що президент Російської Федерації Володимир Путін намагатиметься позбутися виданого Міжнародним кримінальним судом ордеру на його арешт.

Як зазначив Фейгін в ефірі телеканалу "Еспресо", до певної міри Путіну байдуже на це рішення МКС. Проте російського диктатора цей ордер нервує в психологічному плані.  

"Чи можна допустити, а я саме так думаю, що мирна угода з Україною включатиме пункт, що з Путіна знімуть ордер за скоєння воєнного злочину? Я переконаний, що окрім вимоги зняття санкцій, про що вони заявляли не один раз, тобто, коли домовленість з Україною відбудеться, то санкції мають бути скасовані, то тепер вагомішим та вищим за значущістю пунктом буде скасування міжнародного ордера Міжнародного кримінального суду. І це є демонстрацією того, що Путіна такий факт психологічно дуже нервує, оскільки він тепер залишиться в історії міжнародним воєнним злочинцем. А така слава його не надто збуджує. Я розумію, що до певної міри йому байдуже, але це точно погіршує його становище у психологічному аспекті. Він, безумовно, іншого для себе бажав", – поясвни він.

Відео дня

Фейгін нагадав, що ще декілька років тому в Росії активно працювали над просуванням теми з присудженням Путіну Нобелівської премії миру, "при тому, що він сам знав, що не є ангелом".

"А яка премія миру може бути для воєнного злочинця? Два стани на терезах спричинюють психологічний дискомфорт Путіна: спроба отримати Премію миру, а тепер – ордер. Поза сумнівом, він намагатиметься позбутися цього ордера", – наголосив він.

Ордер на арешт Путіна

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та російської уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють в незаконній депортації українських дітей. 

Після цього в Росії заявили, що готові повернути викрадених дітей. Там додали, що 56 дітей, яких окупанти вивезли з України, чекають возз'єднання зі своїми сім'ями та "відпочивають і набираються сил" у російських таборах.

Водночас у Держдумі запропонували заборонити роботу МКС на території Росії. Крім того, пропонується укласти угоду з дружніми до РФ країнами про взаємну відмову від роботи з Міжнародним кримінальним судом. 

Вас також можуть зацікавити новини: