У Бундестазі вважають неприйнятним опитування Навального слідчими РФ / фото REUTERS

Глава комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген закликав уберегти російського опозиціонера Олексія Навального від "проблематичних" спроб слідчих органів Росії провести з ним бесіду.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожОдин з розробників "новачка" вибачився перед Навальним (відео)

Відео дня

"Його захист і його здоров'я мають вищий пріоритет", - заявив Реттген в опублікованому 20 вересня інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Він наголосив, що для Навального "є неприйнятним опитування з боку російських слідчих після того, як у Росії він був отруєний високоскладним нейротоксином".

Він вважає, що Росія не має наміру проводити серйозне кримінальне розслідування й натомість необхідно провести міжнародне розслідування, наприклад, під егідою ООН.

Отруєння Навального: що трапилося з опозиціонером

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Політика госпіталізували.
  • Згодом Навального евакуювали з омської лікарні на лікування до берлінської клініки Charite (Шаріте), де виявили отруту в організмі опозиціонера.
  • 10 вересня стало відомо, що Навальний повністю вийшов з коми. За даними журналістів, він пам'ятає все, що передувало отруєнню – аж до того моменту, як він втратив свідомість в літаку.
  • Уряд ФРН заявив, що наявність у пробах Навального речовини з групи "Новачок" підтверджено даними трьох незалежних лабораторій, в тому числі - експертами з Франції та Швеції.