У Кремлі повідомили, що робота на рівні помічників голів держав продовжуватиметься / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що Росія не має наміру «згортати переговори» по Донбасу, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак продовжує працювати на цьому напрямку.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Про жодне згортання переговорів Козак не писав, не говорив, і якщо це стверджується (в українських ЗМІ - УНІАН) - це є перекручуванням», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН.

Відео дня

Читайте такожРосія хоче вийти з переговорів щодо Донбасу на рівні радників: в Офісі президента відреагували

На уточнююче запитання, чи відповідає дійсності інформація про те, що повноваження з ведення переговорів передаються від помічників глав-держав до МЗС «нормандського формату», Пєсков відповів: «У цій роботі задіяні всі - і помічники, і МЗСи, і самі глави держав, і Контактна група».

Він наголосив, що робота на рівні помічників глав держав триватиме.

Пєсков додав, що не знає, що було опубліковано в українських ЗМІ, але якщо дійсно було опубліковано лист Козака, то «це не зовсім правильний шлях до бачення справ у плані дуже складних переговорів про тему врегулювання конфлікту на південному сході України».

При цьому він запевнив, що Росія «була, є і залишається прихильною Мінським домовленостям, і вважає, що Мінський комплекс заходів є безальтернативною базою для продовження пошуку шляхів урегулювання».

Як повідомлялося, 30 липня інтернет-видання Strana.ua опублікувало копію листа Козака, який той направив раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель Яну Хеккеру з копіями для представників Франції та України. У листі, зокрема, критикується документ, що опрацьовується в рамках переговорів. Подробиці про нього не наводяться, однак Козак називає його беззмістовним і таким, що нічого не вирішує.

«Це наводить на думку припинити безглузді переговори радників № 4», - йдеться в опублікованому виданням документі.

«З усією відповідальністю запевняю, що я не маю наміру далі брати участь у цій нескінченній «виставі» з відвертою імітацією бурхливої діяльності з урегулювання конфлікту», - сказано в листі.