Для Володимира Путіна перемога на майбутніх виборах, імовірно, буде легкою / скріншот

Для чинного президента Росії Володимира Путіна перемога на майбутніх виборах, імовірно, буде легкою, оскільки його одноосібне панування на політичній сцені РФ фактично забезпечило йому ще один шестирічний термін. Про це йдеться у матеріалі Associated Press.

Водночас, на думку авторів, ще більш складними будуть тернисті виклики, які чекають попереду. Так, війна в Україні, що зайшла в глухий кут, непохитний тиск Заходу, який посилює економічні проблеми Росії, і загострення внутрішньої боротьби серед правлячої еліти "тиснутимуть на наступну каденцію Путіна та підірвуть його обіцянки стабільності".

"Те, що Путін очікував у 2022 році як швидку кампанію зі встановлення контролю Кремля над своїм сусідом, перетворилося на жорстоку війну на виснаження, яка спричинила величезні втрати людей та виснажила ресурси Росії. У той час як Росія перешкодила українській армії досягти будь-яких значних успіхів під час її літнього контрнаступу, Кремль не має достатньо живої сили та техніки для організації будь-яких власних великих кампаній", - пише видання.

Відео дня

За словами авторів статті, тупикова ситуація, що виникла в результаті цього, створює основу для місяців позиційних боїв протягом зими, коли погода перешкоджає будь-яким великим рухам і, ймовірно, змусить обидві сторони зосередитися на захисті своїх здобутків.

"Путін очікує, що війна, що триває, поступово виснажить ресурси України та підірве підтримку Києва Заходом, але тривалий конфлікт також посилює економічні проблеми Росії, поглиблює соціальні проблеми та розпалює розбіжності всередині правлячої еліти", - йдеться у статті.

Автори зазначають, що хоча жорсткі санкції США та ЄС не змогли завдати нокаутального удару по російській економіці та змусити Кремль припинити вторгнення, як очікували на Заході, обмеження скоротили надходження від нафти, газу та інших ключових експортних товарів і різко обмежили доступ до західних технологій.

"Знецінення рубля, який цього року втратив третину своєї вартості, підігріло інфляцію, змусивши російський Центробанк підвищити ключову процентну ставку до 15%. ... Фундаментальні економічні проблеми залишаться з малим потенціалом для зростання, оскільки європейські ринки залишаються закритими, а надмірні військові витрати викрадають ресурси з інших секторів", - пронгозує видання.

Останні новини про Путіна

Патріарх РПЦ Кирило наказав молитися за Путіна. Під час проповіді, фрагмент якої з'явився у мережі, Кирило сказав, що Росія - одна з п'яти "реально вільних країн світу". Тому, за його словами, росіяни мають "молитися за батьківщину нашу, за головнокомандувача нашого Володимира Володимировича Путіна - православного чоловіка, який чітко усвідомлює величезну відповідальність, покладену на нього зверху за батьківщину нашу".

Раніше УНІАН повідомляв, що найбільше хочуть почути росіяни під час "прямої лінії" з Путіним. Так, 21% громадян країни-агресора заявили про свій інтерес до теми війни РФ проти України. Зокрема, з-поміж запитань були варіанти: "Коли буде мир?", "Коли закінчиться СВО?", "Коли ми переможемо?", "Що робить влада для закінчення цієї операції?" і "Коли закінчиться мобілізація?".

Вас також можуть зацікавити новини: