Південна Корея розширила список заборонених для продажу в РФ і Білорусь товарів / фото ua.depositphotos.com

Південна Корея планує посилити експортний контроль в Російську Федерацію і Білорусь щодо товарів, які потенційно можуть бути використані у військових цілях.

Міністерство торгівлі країни зробило заяву після того, як минулого тижня Південна Корея додала 682 найменування товарів з фактичним або потенційним військовим використанням до списку санкційного експорту для Росії та Білорусі.

"Міністерство посилить контроль за експортом в рамках зв'язків із суміжними організаціями, так як буде більше спроб ухилитися від експортного контролю і шукати ухилення від поставок", - цитує заяву Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики видання Yonhap.

Відео дня

Відомство зосередилося на моніторингу експорту "загальних високопріоритетних товарів", включаючи чіпи, які можуть застосовуватися в безпілотниках, з іншими країнами-партнерами.

Південна Корея повідомить експортерам про оновлений список контрольованих товарів, щоб запобігти несанкціонованому експорту. Нове правило збільшило загальну кількість товарів у списку до 1159.

Напередодні уряд також заявив, що проводить розслідування щодо південнокорейської компанії, що потрапила під санкції США через її передбачуваний зв'язок з Росією.

Компанія Daesung International Trading, розташована в місті Кимхе, стала однією з 93 організацій, включених в "список організацій" для введення експортних обмежень Бюро промисловості і безпеки при Міністерстві торгівлі США.

Санкції США щодо Росії - останні новини

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон найбільше запровадив 500 нових санкцій проти РФ, і експортні обмеження проти близько 100 компаній. Зокрема санкції спрямовані проти осіб, які пов'язані зі смертю Олексія Навального.

Зазначається, що метою санкцій є російський фінансовий сектор, оборонно-промислова база, закупівельні мережі та особи, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах. Передбачається, що нові обмеження допоможуть Україні в її боротьбі. 

Пізніше Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США повідомило, що в цілому нові американські експортні обмеження торкнулися 93 іноземних компаній.

Вас також можуть зацікавити новини: