Картки платіжної системи "Мир" перестануть приймати у Вірменії з 30 березня / фото ua.depositphotos.com

Картки російської системи "Мир" перестануть діяти в банкоматах та POS-терміналах більшості вірменських банків з 30 березня 2024 року. Про це з посиланням на представника "ВТБ Вірменія" повідомив російський РБК.

"З 30 березня користувачам стануть недоступні безготівкова оплата в POS-терміналах та зняття готівки в банкоматах інших банків у республіці", – заявив представник фінустанови. 

Відео дня

Як випливає з повідомлення, винятком буде інфраструктура банку "ВТБ Вірменія", який є дочірньою організацією російського ВТБ. Поки що картки "Мир" працюють на території республіки та приймаються місцевими банками.

Зауважимо, що зараз на території Вірменії діє 53 відділення ВТБ, близько половини з яких знаходиться у Єревані. Клієнти можуть скористуватися понад 190 банкоматами, розташованими по всій країні.

Як заявили у російській Національній системі платіжних карток (НСПК), система "Мир" зі свого боку не обмежує роботу із закордонними партнерами: рішення щодо прийому карток платіжної системи у мережі своїх пристроїв банки інших держав приймають самостійно. 

Як відмовлялись від системи "Мир"

У перший рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Узбекистані заявили про те, що поставили хрест на російських банківських картах "Мир" через супутні ризики. 

З вересня позаминулого року роботу з картками "Мир" зупинив турецький банк Türkiye İş Bankası, тоді ж обслуговувати картки перестав Dushanbe City Bank – один із найбільших банків Таджикистану.

Водночас у деяких країнах світу не стали відмовлятись від системи: зокрема, Куба нещодавно заявила про намір зробити прийом карток "Мир" обов'язковою умовою для роботи будь-якого закладу на острові. Також нагадаємо, що запустити російську платіжну систему має намір Іран

Вас також можуть зацікавити новини: