Байден зустрівся у Києві із Зеленським / фото president.gov.ua

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Джо Байден просто забив останній цвях у кришку труни Володимира Путіна, коли він пообіцяв дати Україні все для перемоги над РФ.

"Обнулив Путіна практично в перший день війни президент Зеленський: він дуже точно показав, що таке сучасний сміливий лідер, який бере на себе відповідальність незважаючи на те, що відбувається навколо. На контрасті було показано чому Путін боягузливий, чому Путін неадекватний, чому Путін не сучасний, чому Путін небезпечний і чому він ніколи не виграє. На тлі Зеленського це неможливо, і відповідно його образ завжди деградував максимально і швидко перетворився з людини, якого побоювалися, в людину, над якою сміються і від якої нічого не чекають, тому що він надзвичайно передбачуваний, особливо в своїх виступах", - сказав Подоляк.

Він заявив, що візит Байдена до Києва - це крапка на політичному кар'єрному русі Путіна.

"Байден зафіксував, перебуваючи в центрі Києва, наступне: перше - демократія виграє, а не програє. Демократія не може собі дозволити програти авторитаризму примітивного російського спрямування. Друге - ми тут і ми з Києва не підемо, Київ - це вільне місто вільних людей, це місто свободи назавжди. Третє - зафіксував, що демократичний світ дасть все необхідне Україні, щоб вона виграла, не не програла, не зафіксувала якусь територію в обмін на мир, як це було в 2014 році, а щоб Україна виграла цю війну. Він таким чином демонстративно показав, що сьогодні є він глобальний гравець, Зеленський глобальний гравець і немає більше Путіна", - сказав радник.

Подоляк впевнений, що всі нарешті отримали візуалізацію і зрозуміли "ущербність і нікчемність російського світу".

"Тому що коли ти дивишся на лідера цього світу, на Путіна, ти розумієш, що це за світ. Він абсолютно дегенеративний, нічого не дає для сучасної цивілізації і не має ніякого значення для цієї цивілізації. Він тільки продовжує і ще продовжить якийсь час утримувати нас на краю прірви і на краю трагедії",-додав радник.

Візит Байдена в Україну та Польщу - подробиці

Після несподіваного візиту до Києва президент США Джо Байден вирушив у заплановану поїздку до Польщі, де зустрівся зі своїм колегою Анджеєм Дудою.

Перебування Байдена у Східній Європі співпало з річницею повномасштабного вторгнення РФ в Україну. В той же день зі своїм посланням виступав і глава Кремля Володимир Путін - як завжди маніпулюючи історією і звинувачуючи у всіх геополітичних гріхах "колективний Захід".

Байден, зокрема, підготував окреме послання до росіян - в противагу заявам Путіна.