Кремль усвідомив поразку у війні / фото REUTERS

Публіцист Андрій Піонтковський назвав два можливих сценарії щодо того, що може і повинна зробити кремлівська еліта в умовах розпочатої поразки в Україні.

"Війна програна: у політичної еліти є шанс визнати це і добровільно піти з України, як бонус вона зберігає при цьому владу. На це згодні і захід, і Україна. Україну крім відновлення безпеки більше нічого не цікавить. А ось другий варіант - піти з України через ще серію кривавих зіткнень і боїв з ганьбою, і з обваленням всієї політичної системи. У Росії ось як стоїть зараз питання. Вирішувати потрібно в найближчий час. Я не маю нічого особистого до Путіна, але об'єктивно ось він основна перешкода до цього сценарію керованої капітуляції і добровільного відходу з України. Ось так ось вирішувати доведеться людям самим найближчим часом", - сказав експерт. 

Війна в Україні: заяви та прогнози

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що вже навесні українські війська будуть у Севастополі, Донецьку та Луганську. За його словами, зима - ключовий етап війни в Україні за незалежність.

Голова Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай сподівається, що підрозділи Сил оборони в кінці зими зможуть вийти на лінію розмежування 2014 року, а в 2023 році - деокупувати всю територію Луганської області.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що весна 2023 року стане переломною у війні Росії проти України.