REUTERS

Уряд Польщі розкритикував статтю президента Росії Володимира Путіна про Другу світову війну і назвав її спробою маніпуляції історією задля впливу на поточну міжнародну політику.

Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарина, передає Європейська правда.

Читайте такожWashington Post: Росія торгує краденим вугіллям з України, щоб фінансувати війну

Відео дня

«Інформаційна діяльність в галузі історичної політики дозволяє Кремлю показати, що Росія, яка є правонаступницею СРСР, переможця нацизму, повинна мати право вирішувати долю інших країн. Ось чому російська пропаганда так сильно витісняє з публічних дискусій будь-яку інформацію про радянські злочини і сталінсько-гітлерівську співпрацю», - зазначив він.

У статті Путін, зокрема, звинувачує Польщу у руйнуванні власної державності, на що Жарина відповів, що це «є продовженням тривалих пропагандистських атак на Республіку Польща».

«Тези, представлені Владіміром Путіним, є частиною інформаційної діяльності, спрямованої на дестабілізацію Заходу, підрив держав-членів НАТО, ослаблення довіри до країн Альянсу, а також формування іміджу Росії як захисника, що має впливати на глобальні рішення.  Такі дії слід оцінювати як частину агресивної політики проти Заходу», - заявив він.

Путін до Дня перемоги написав на сайті Кремля статтю під назвою "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім".