Такий подарунок посол зробив на День народження президента Білорусі / кадр: Telegram-канал "Пул первого"

Посол Росії в Мінську Дмитро Мезенцев подарував Олександру Лукашенку копії карт губерній Російської імперії XIX століття з територією Білорусі в її складі.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Дипломат на день народження Лукашенка подарував йому факсимільне видання книги 1866 року, де містяться топографічні карти Вітебської, Гродненської, Мінської та Могильовської губерній Російської імперії.

Відео дня

"Це ще одне підтвердження справедливості кордонів Білорусі, в тому числі і відповідь всім тим, хто вважає інакше», - заявив посол.

Читайте також"Нахилити мене не вийде": Лукашенко заявив, що не віддасть владу

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.