Позиціювання Антонова в інформаційному просторі США має три складові / Скріншот

Російський посол у США Анатолій Антонов намагається публічно дистанціюватися від кремлівської верхівки та водночас просуває путінську дезінформацію.

Про це попереджає Центр з протидії дезінформації при РНБО.

Позиціювання Антонова в інформаційному просторі США має три складові, пояснюють фахівці при Радбезі.

Відео дня

Спочатку Антонов через видання Politico, WSJ, The Washington Post та інші розповідав, що представники всіх державних установ США відмовляються співпрацювати з ним. Також посол жалівся, що його безпосередній шеф Путін не хоче з ним говорити - "з 2017 року".

Та невдовзі посол через ті ж медіаресурси почав заявляти про переслідування співробітників його посольства, мовляв, російським дипломатам в США "погрожують розправою".

"Зараз заяви посла про те, що "Росія ніколи не капітулює", а "Україні не можна поставляти важке озброєння" активно цитують провідні західні медіа, подаючи його тези як альтернативну точку зору представника РФ, який просто виконує свою роботу", - наголошують експерти.

Як писав УНІАН, у квітні 2022 року Антонов відкрито пригрозив уряду США війною з Росією у разі подальшої військової підтримки ЗСУ. 

Раніше Антонов був серед тих, хто заперечував воєнні злочини російських військ у Бучі проти мирного населення, називаючи задокументовану різанину "провокацією".

Вас також можуть зацікавити новини: