Фейгін пояснив, що означає перестановка кадрів у військовому командуванні РФ / фото ua.depositphotos.com

Призначення начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова командувачем російських окупаційних військ в Україні замість генерала Сергія Суровікіна свідчить про, що Шойгу та Герасимов зуміли вийти з опали та повернути свої позиції.

В ефірі Апостроф TV російський правозахисник та юрист Марк Фейгін висловив думку, що силовий апарат РФ виграв протистояння з "різними неконвенційними елементами типу Пригожина та Кадирова". 

"Тепер вони підкорятимуться командувачу так званої "спецоперації", а я думаю, що Герасимов скористається можливістю, щоб поставити перед ПВК "Вагнер" нездійсненні завдання. Але я думаю, що це суто апаратна гра: вони якось переконали Путіна – а саме з ним усе узгоджувалося – у тому, що треба повернути ситуацію до централізованого керівництва, дисципліни та поваги до начальства. А Путін, як завжди, на розводці одним пообіцяв одне, а в результаті відіграв усе у зворотний бік", – пояснив експерт.

Відео дня

При цьому Фейгін звернув увагу на те, що Конашенков, всупереч заявам Пригожина про те, що Соледар практично зайнятий окупантами, зазначив, що місто ще не взято.

"І це явний удар у бік цих парамілітарних утворень, які не підкоряються єдиному командуванню, зокрема, ПВК "Вагнер". І я думаю, що генералітет відновлює своє становище", – зауважив він.  

Фейгін також згадав слова найманців Пригожина на адресу Герасимова. Правозахисник не виключає, що цей випадок тепер уже командувач так званої "спецоперації" просто так не залишить.

"Ви пам'ятаєте історію, коли пригожинські "контрактники" називали Герасимова п******м? І Пригожин підтвердив, що це його найманці це сказали, що вони правда так вважають. А як вони тепер його називатимуть, звертаючись до нього тепер як до командувача "спецоперації", а не тільки як до голови Генштабу? І як Герасимов поводитиметься стосовно цих "вагнерівців", яких тепер явно знайдуть і невідомо, що з ними зроблять. Такі речі не прощаються", – наголосив Фейгін.

Призначення Герасимова командувачем окупантами в Україні

11 січня 2023 року стало відомо, що начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов призначений командувачем Об'єднаним угрупуванням російських окупантів в Україні. Раніше цю посаду обіймав Сергій Суровікін.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що зміна командувача російських окупантів в Україні свідчить про те, що в РФ відбувся реванш класичного генералітету. Генерали в Росії починають відтісняти ФСБшників та власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина.

При цьому провоєнна російська аудиторія відверто розгнівана рішенням міністра оборони Сергія Шойгу понизити у посаді Сергія Суровікіна, якого пропагандисти ще в жовтні охрестили "генералом Армагеддоном".

Вас також можуть зацікавити новини: