Від 20 до 50 тисяч росіян вийшли на вулиці міст Хабаровського краю (Росія) на підтримку їхнього губернатора Сергія Фургала, арештованого в Москві 10 липня.

Мітинг розпочався близько 11:00 за київським часом. Як пишуть місцеві ЗМІ, поліція у проведення заходу не втручалася. Повідомлень про затриманих немає.

Відео дня

Читайте такожУ Франції горить старовинний собор Святих Петра й Павла (фоторепортаж, відео)

Під час руху колони люди скандували: "Свободу", "Чесний суд". Поодинокі учасники ходи викрикували гасла проти системи та Путіна.

Пізніше росіяни розбилися на групи та виступали біля будівель державних органів з проханням відпустити «їхнього» губернатора і відчепитися від краю.

Тиждень тому у Хабаровську пройшла така ж акція на підтримку Фургала з участю від 5 до 10 тисяч громадян. Тоді учасники акції скандували «Путіна у відставку» та «Путін – злодій». Людей не зупинив навіть кордон поліції, які перекрили місцеву площу, де мав відбуватися мітинг, нібито через карантинні обмеження.

Фургал був висунутий в губернатори від ЛДПР (партії, яка загалом є лояльною Кремлю) і переміг у 2018 році у другому турі виборів губернатора від владної партії «Єдина Росія» В’ячеслава Шпорта.