REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко і досі є почесним доктором Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це в коментарі УНІАН повідомила директор Центру комунікацій КНУ Олена Добржанська.

Читайте також"Диктатор із закривавленими руками": Грібаускайте різко висловилася на адресу Лукашенка

Відео дня

За її словами, з листопада 2009 року й донині Лукашенко є почесним доктором КНУ.

На запитання чи не планують в університеті переглянути відповідне рішення Вченої ради Добржанська відповіла наступне: "Я не знаю, планується чи не планується, але на сьогодні цього рішення не змінено... На момент, коли ми з вами розмовляємо, в мене немає іншої відповіді, тому що її справді немає".

Сьогодні у Facebook з’явилась інформація про почесний статус Олександра Лукашенка в київському виші. У скріншоті, зокрема, йшлося про урочисте вручення диплому «видатному політичному і державному діячеві» Олександру Лукашенку.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. За попередніми результатами ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за його головну опонентку Світлану Тихановську - 9,9%. Решта кандидатів набрали менше 2%
  • Тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • У МВС Білорусі заявили про затримання близько 3 тисяч учасників акцій в ніч на 10 серпня, понад 2000 осіб в ніч на 11 серпня і понад 1000 - в третю ніч акцій в різних містах країни.