Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з російським прем’єром Михайлом Мішустіним обговорив «дивні речі» в електоральний період країни.

Слова білоруського глави цитує Белта.

У розмові з Мішустіним Лукашенко, зокрема, заявив, що «білоруська земля завжди була близькою та рідною для російської людини».

Відео дня

Читайте такожForeign Policy: Лукашенко - це майбутнє Путіна

«Ми перебуваємо на цьому клаптику землі. Вона завжди була близькою і рідною для російської людини, росіянина. І залишиться такою завжди, навіть якщо ми з вами не захочемо», – звернувся він до Мішустіна.

При цьому Лукашенко підкреслив, що «союзи, вибудовані не на рівноправній основі, існують недовго».

«Ну і часи змінилися. Сьогодні ж не можна, як у середні віки, якусь країну захопити. Ситуація інша, та й не треба», – натякнув білоруський президент.

Він додав, що ще поговорить з Мішустіним «сам на сам».

«Я вам розповім про те, що відбувається у нас зараз в електоральний період. Дуже дивні речі відбуваються. Іноді я починаю довго думати, зважаючи на свій досвід, звідки це береться», – подивувався Лукашенко, уточнивши, що про свої думки прем’єру РФ розповість потім.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія Білорусі відмовила головному супернику чинного глави держави Віктору Бабарика у реєстрації кандидатом в президенти. Раніше політика затримали й звинуватили за трьома статтями.

14 липня в багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти відмови ЦВК реєструвати незалежних кандидатів на президентських виборах.

15 липня протести продовжилися: прихильники опозиціонерів масово подавали скарги на рішення ЦВК, проте після закриття комісії почався жорсткий розгін.