Путін переконаний, що розвитку Росії заважає США / Фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в США існує двопартійний консенсус щодо необхідності заборони розвитку Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він повідомив в інтерв'ю російській пресі.

Думаю, що це значною мірою пов'язане з певним двопартійним консенсусом щодо необхідності заборони Росії, стримування розвитку нашої країни. Причому ця позиція має, що називається, комплексний характер, стримування по всіх векторах розвитку. Це перше. І це, звичайно, є обмежувачем, ми так розуміємо, для чинної адміністрації, - сказав Путін.

За його словами, за президентства Дональда Трампа найбільше було введено різного роду рестрикцій і обмежень.

«46 разів були прийняті рішення щодо нових санкцій, або щодо розширення діючих. Адміністрація чинного президента вийшла з договору щодо ракет малої і середньої дальності. Це серйозний крок дуже. Після 2002 року, коли адміністрація президента Буша вийшла з договору про протиракетну оборону, це ось другий такий великий крок. І, на мій погляд, це дуже небезпечно для підтримки міжнародної стабільності і безпеки у світі», - вважає російський лідер.

Читайте такожЖурналісти дізналися, як Путіна захищають від коронавірусу (відео)

Він додав, що адміністрація США оголосила про початок процедури виходу з договору з відкритого неба.

Водночас, сказав Путін, товарообіг зріс за час президентства Трампа, незважаючи на всі обмеження, навіть попри пандемію.

Також він зазначив, що непогано склалася спільна робота з адміністрацією Трампа щодо стабілізації світового енергетичного ринку.

Говорячи про кандидата від Демократичної партії Джо Байдена, Путін заявляє, що видно «досить гостру антиросійську риторику».

«На жаль, ми до цього вже звикли. Але є і речі, на які теж варто звернути увагу. По-перше, Демократична партія традиційно ближче до, так званих, ліберальних цінностей, вона ближче до ідей соціал-демократії, якщо порівнювати з Європою. А з соціал-демократичного середовища колись виросла і комуністична партія», - сказав Путін.

Я все ж майже 20 років, 18 років був членом Комуністичної партії Радянського Союзу. Був там, чесно кажучи, рядовим, але, загалом, можна сказати, ідейним членом партії. Багато з цих цінностей лівого характеру мені подобаються досі. Рівність, братерство, що ж тут поганого? Це подібне до християнства, насправді. Важкореалізовані в реальному житті, але, тим не менш, вони дуже привабливими є. Тому в цьому сенсі є навіть якась ідеологічна база для налагодження контактів з представником Демократичної партії, - додав він.

Читайте такожВибори в США: Байден впевнено випереджає Трампа - опитування

Крім цього Путін нагадав, що кандидат Байден публічно сказав про те, що він готовий до продовження СНО або до укладення нової угоди про обмеження стратегічних наступальних озброєнь. А це вже дуже серйозний елемент нашої можливої взаємодії в майбутньому, підкреслив він.

«Тому я хочу повторити тезу, про яку говорив уже неодноразово. Ми будемо працювати з будь-яким майбутнім президентом Сполучених Штатів, з тією людиною, якій надасть довіру американський народ», - підсумував президент Росії.

Вас також можуть зацікавити наступні новини: