У Путіна вже не знають, як пришвидшити мобілізацію в РФ / скріншот

У Росії погіршується ситуація з мобілізацією, через що Кремль починає закликати воювати проти України іноземців. Більш того, хочуть залучити навіть безпритульних собак. Цю інформацію у своєму YouTube-каналі прокоментував військовий експерт Олег Жданов.

Він зазначив, що і Київ, й західні партнери нашої розвідки оцінюють мобілізаційний резерв РФ в 15 мільйонів осіб. А міністр оборони Росії Сергій Шойгу сказав, що взагалі 17 або 18 млн вони можуть поставити під рушницю.

"І при цьому Росія їздить по тюрмах, вербує ув'язнених. При цьому намагається залучити найманців в Сирії, Африці, в Лівії, намагається вербувати десь в країнах Центральної Азії", - говорить Жданов.

А зараз, продовжив експерт, в Росії ще й внесли зміни в законодавство про те, що іноземні громадяни можуть підписати контракт з ЗС РФ на проходження служби, і за це їм як нагороду видадуть російський паспорт.

"Я не думаю, що російський паспорт настільки цінується сьогодні у світі. Це не американський, не ізраїльський... Ось щоб за паспорт хтось готовий був воювати", - говорить Жданов.

За його словами, це свідчить про катастрофічну нестачу мобілізаційного ресурсу в РФ. Кремль не може сьогодні забезпечити людським ресурсом ту частину ЗС РФ, яка воює в Україні.

"Навіть вирішили собак мобілізувати бродячих в Російській Федерації. До речі, теж розмова йде на законодавчому рівні: хочуть ухвалити такий закон або поправку до закону, наприклад, "про оборону Росії", - підсумував військовий експерт.

Ідея відправляти безпритульних собак на війну проти України

Депутат Держдуми Федот Тумусов запропонував навчити "різних навичок" російських бродячих собак і відправити їх на війну проти України. Він зазначив, що в РФ "дуже багато кінологів".

Нагадаємо, у грудні 2022 року депутат від Компартії РФ пропонувати використовувати безпритульних собак на війні як протитанкову зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: