Німеччина може передати Україні ракети Taurus / скріншот

Україна, як і раніше, розраховує на далекобійні ракети Taurus. Однак тільки 35% жителів Німеччини виступають за їхню передачу Києву, тоді як 49% німців - проти відповідних поставок, пише Bild з посиланням на результати соцопитування інституту INSA.

Також опитування свідчить про те, що 61% громадян Німеччини боїться, що війна в Україні може поширитися на країни НАТО, 31% - такої загрози не бачить.

Крім того, опитування показало, що 56% німців дотримуються думки, що Німеччині слід "старанніше працювати над переговорним рішенням між Росією та Україною", 29% - проти.

Відео дня

Ще зазначається, що лише 18% опитаних виступають за вступ України і до НАТО, і до ЄС, 15% - за вступ хоча б до ЄС і 14% - за вступ до НАТО, а 41% опитаних - проти обох варіантів приєднання.

Майже половина опитаних німців (49%) вважають, що українські біженці отримують надто багато підтримки, лише 5% - виступили за збільшення допомоги, 35% - вважають підтримку адекватною.

Ракети Taurus для України - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина, ймовірно, готується до передачі Україні ракет Taurus.

Зазначалося, що правляча коаліція підготувала секретну пропозицію про постачання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєння. Крилаті ракети Taurus у цьому проєкті безпосередньо не згадуються, проте в ньому йдеться про "постачання додаткових систем зброї дальньої дії та боєприпасів, необхідних для того, щоб Україна могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко у тилу російського агресора".

Вас також можуть зацікавити новини: