Україна потребує таких ракет, як Taurus / колаж УНІАН, скріншоти

Жодна система озброєнь не є панацеєю для України і не може забезпечити переломний момент, заявив керівник Спецштабу України в Міністерстві оборони Німеччини, генерал-майор Крістіан Фрейдінг, коментуючи суперечки про необхідність передати Україні ракети Taurus.

"Що ще важливіше, так це те, що військове керівництво використовує те, що має у своєму розпорядженні, розумно та з урахуванням можливостей противника. Саме це забезпечує військовий успіх, а не символічно передбачувана диво-зброя. Набагато важливішим є довгостроковий структурований розвиток потенціалу українських збройних сил, до якого ми зараз приступаємо. І тут Німеччина бере на себе провідну роль в одному з головних потенціалів - протиповітряній обороні", - сказав він.

На думку генерала, поставка Україні боєприпасів важлива, але і відіграють роль не тільки цифри:

Відео дня

"Більшість систем, що використовуються Україною, зараз набагато точніші за своєю ефективністю, ніж російські системи".

Також генерал додав, що Німеччина поточного року, ймовірно подвоїть поставки артилерійських боєприпасів.

Чи отримає Україна ракети Taurus - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що політики з правлячої коаліції Німеччини посилили тиск на канцлера Олафа Шольца щодо постачання Україні ракет Taurus. Зокрема, віце-президент Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт від Партії зелених заявила, що Німеччина зобов'язана швидко поставити крилаті ракети Taurus ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: