Росія повторює долю СРСР, вважає чиновник / фото УНІАН

Росія зараз проходить шлях СРСР 1970-1980 років. Імперська політика радянської влади призвела до розвалу СРСР, і на саму Росію теж чекає розпад, вважає голова міжфракційного об’єднання з деколонізації РФ Олег Дунда.

"Це (політика СРСР – ред.) закінчилося, зокрема порожніми полицями, розваленим ЖКГ. Це не в 1990-ті роки зробили, як люблять говорити, це були наслідки імперської політики радянської імперії, коли умовно збирали з усіх регіонів ресурси, а далі ці кошти використовували не для вас, скажімо так, не для добробуту регіонів і добробуту своїх громадян, а використовували для просування імперської політики, насамперед за межами цієї імперії, для фінансування воєн. Згадаймо той же Афганістан, кампанії в Африці, Анголу, Мозамбік", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Політик зауважив, що Росія застосовує ті ж методи, що і радянська влада, грабуючи регіони.

Відео дня

"Ті ресурси, які звідти забирають, ідуть на військово промисловий комплекс, ідуть на війну з Україною, ідуть на фінансування тих самих "Пригожиних", ідуть на підтримку радикальних політичних рухів у країнах західної демократії, на пропаганду", – наголосив Дунда.

На думку нардепа, Москва ходить по колу. Те, що РФ переживає зараз, закінчиться її повним розвалом, хаосом та утворенням нових регіонів.

Доля Росії: що кажуть експерти

The Hill пише, що війна, яку РФ розпочала проти України, може зруйнувати саму Росію. При цьому аналітики вважають, що крах РФ не мине "гладко", а тому для світу було би кращим, якби Росія просто ослабла.

Водночас ізраїльський журналісти Цві Зільбер припускає, що режим Путіна переживає свої останні місяці після червневого заколоту Євгена Пригожина. На його думку, запустити процес змін може повне руйнування Кримського мосту та звільнення окупованого Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: