Журавльов погрожує застосуванням ядерної зброї / фото : URA.RU

Росія може першою застосувати ядерну зброю - у разі "реальної загрози існуванню країни".

Таку заяву зробив в інтерв'ю пропагандистському ресурсу URA.RU перший заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Олексій Журавльов.

"Росія може завдати першого ядерного удару. Це відбудеться, якщо буде загроза існуванню Російської Федерації", - заявив він.

Відео дня

Він також виступив зі звинуваченнями на адресу США, стверджуючи, що вони "роблять все" для початку Третьої світової війни.

"До ударів ядерними озброєннями вони все ж постараються не довести, але втягнути всю Європу в конфлікт з Росією, розпалити ситуацію в Азії вони постараються", - говорить депутат Держдуми країни-агресора.

Ядерні загрози РФ

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров натякнув, що в майбутньому його держава може застосувати проти України ядерну зброю. Пізніше він знову не виключив таку можливість, однак у МЗС РФ заявили, що ядерну зброю використовувати не будуть.

До цього президент Володимир Зеленський попередив, що світу треба готуватися до ядерного удару агресора. Своєю чергою радник глави Офісу президента Олексій Арестович застеріг керівництво РФ від ядерних ударів по території України.

У Держдепартаменті США пригрозили Кремлю наслідками у разі ядерного удару по Україні.