Володимир Путін найближчим часом не нападе на Україну, вважає експерт / фото REUTERS

Російський економіст, глава Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов поділився думкою, що президент Російської Федерації Володимир Путін зараз не піде на вторгнення в Україну.

Для глави РФ ідеальною є ситуація, коли жертва не очікує нападу, розповів експерт в інтерв'ю журналісту і засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

Співрозмовник підкреслив, що Путін хоче контролювати всю Україну, і це "вологі, солодкі" мрії, які російський лідер ніколи не приховує.

Відео дня

Експерт зазначив, що в цілому плани президента РФ Володимира Путіна встановити контроль над Україною не змінилися. За його словами, президент знає, що українці мають іншу думку щодо цього питання.

Читайте такожГенерал сказав, що буде "надзвичайно потужним" ударом по Путіну"...Він розуміє ймовірні наслідки, якщо йти на такі кроки. Ідеальна ситуація для нього – коли жертва не підозрює про напад, коли не очікує, як це було у березні 2014 року тут. Або коли є, на його думку, зручний привід або багаторазова перевага всіх можливих сил над жертвою, як це було 2008 року щодо Грузії", – заявив Ілларіонов.

Нагадаємо, навесні 2014-го Росія захопила український Крим, а потім почала дестабілізувати ситуацію на сході нашої країни. РФ підтримала бойовиків, які захопили частину Донбасу і створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На частину Донбасу також вдерлися російські війська.

31 жовтня американське видання The Washington Post опублікувало статтю, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки біля українського кордону.

Пізніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що Росія стягнула до кордону української держави 92 тисячі військових і готується до вторгнення наприкінці січня – на початку лютого наступного року.