Філатов попередив, що війна розірве РФ зсередини / фото REUTERS

Росіяни повинні не допустити війни з Україною, вона може розірвати РФ зсередини.

Таку думку висловив офіцер ФСБ, президент Союзу "Офіцери групи "Альфа" Олексій Філатов у своєму блог на сайті "Ехо Москви".

"Коли зустрічаємося з друзями - і з ветеранами, і з цивільними - ми рідко не заговорюємо про війну. Чи є передумови? Чи можлива? Чи буде? У мене немає жодного знайомого, який хотів би військових дій і вважав би, що це хороше рішення. А якщо вже мова про ймовірність протистояння з Україною, то тут двох думок бути не може: силового зіткнення, навіть найменшого, необхідно уникати", - пише він.

Відео дня

За словами Філатова, справа навіть не в санкціях - їх нібито можна перенести.

"Війна між братами розірве нашу країну зсередини. Цього допустити не можна. У цьому впевнений і я, і всі мої колеги, з ким ми це обговорювали", - додав він.

Як повідомлялося раніше, глава "Загальноросійського офіцерського зібрання" генерал-полковник у відставці Леонід Івашов повідомив, що організація вимагає від президента РФ Володимира Путіна відмовитися від злочинної політики провокування війни та покинути пост.

Загроза вторгнення Росії

З листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв'язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.