Дональд Трамп / REUTERS

Американські спецслужби попереджали президента США Дональда Трампа про небезпеку коронавірусу COVID-19 більш ніж в десяти щоденних інформаційних матеріалах протягом січня і лютого.

Читайте такожТрамп порадив поквапитися зі скасованням карантину в США (відео)

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на джерела. Джерела газети відзначають, що Трамп зазвичай пропускає читання підготовлених для нього щоденних зведень, передає kommersant. Разом з тим матеріали містили попередження про поширення коронавірусу в США і применшення масштабів захворюваності владою Китаю.

Відео дня

Щоденні зведення складає управління директора національної розвідки. Відповідаючи на питання про неодноразові згадки про коронавірус, представник управління сказав газеті, що «подробиці цього не відповідають дійсності», але відмовився що-небудь пояснювати або уточнювати.

Телеканал ABC раніше повідомляв про те, що медична розвідка попереджала Білий дім про епідемію коронавірусу. Частота попереджень не уточнювалася. Президент США Дональд Трамп назвав тоді неправдивою цю інформацію.

Як повідомляв УНІАН, США знаходиться на першому місці серед країн за кількістю хворих, там коронавірусом заражено понад 965 тис. осіб, померло близько 54,8 тис. Число хворих коронавірусом в світі досягло 3 млн, померло понад 207 тис. осіб.