Нетаньяху стверджує, що Ізраїль готується до наземного вторгнення в Газу / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він наполягає на вторгненні в сектор Газа, незважаючи на повідомлення, що президент США Байден порадив йому відкласти вторгнення.

У телезверненні Нетаньяху заявив, що його спеціальний військовий кабінет несе відповідальність за визначення часу вторгнення, пише Times of Israel.

"Ми готуємося до наземного вторгнення. Я не буду уточнювати, коли, як і скільки. Я також не буду детально описувати ряд міркувань, про більшість з яких громадськість не знає", - заявив Нетаньяху.

Відео дня

Він розповів, що терміни вже узгоджені.

"Час проведення операції було визначено одноголосно військовим кабінетом і начальником штабу. Ми візьмемо повну ціну з цих вбивць, які вчинили злодіяння", - додав Нетаньяху.

Наземна операція Ізраїлю в секторі Газа - деталі

Раніше повідомлялося, що Біньямін Нетаньяху готовий відкласти введення військ у сектор Газа для того, щоб приділити більше часу переговорам щодо звільнення заручників.

Адміністрація Байдена закликала відкласти операцію, поки Пентагон перекине більше систем ППО на Близький Схід на випадок, якщо війна пошириться на нові фронти, включаючи Перську затоку.

Під час візиту до Ізраїлю минулого тижня Байден наполягав на тому, що він повністю підтримує реакцію Ізраїлю і Нетаньяху на напади ХАМАС 7 жовтня. Однак з тих пір він закликає до обережності, як у тактиці військової відповіді, так і щодо цивільних дій. жертв у Секторі Гази. Байден також попередив Іран та інших союзників ХАМАС не ескалювати війну.

Вас також можуть зацікавити новини: