Ізраїль відклав вторгнення в сектор Гази на прохання США, - WSJ

Ізраїль погодився відстрочити вторгнення до сектору Гази, щоб США могли швидко розгорнути протиракетну оборону на Близькому Сході.

Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на ізраїльські та американські джерела, наразі Ізраїль погодився не розпочинати вторгенння в анклав, поки США не розгорнути протиповітряну оборону для захисту американських військ у регіоні перед очікуваним наземним вторгненням у Газу.

Пентагон намагається розгорнути в регіоні майже десяток систем протиповітряної оборони, в тому числі для американських військ, які служать в Іраку, Сирії, Кувейті, Йорданії, Саудівській Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратах, щоб захистити їх від ракет і снарядів. Офіційні особи США переконували ізраїльтян почекати, доки це озброєння не розгорнуть.

Відео дня

Ізраїль також бере до уваги у плануванні операції зусилля з постачання гуманітарної допомоги цивільним особам у Газі, а також дипломатичні зусилля щодо звільнення більшої кількості заручників, утримуваних ХАМАС

"Втім, загрози військам США викликають першочергове занепокоєння, заявили американські чиновники. Військові та інші офіційні особи США вважають, що американські війська стануть ціллю різних груп бойовиків, коли почнеться вторгнення", - пише видання.

Наразі в Іраку та Сирії було скоєно щонайменше 13 таких атак з використанням безпілотників і ракет, які призвели до загибелі одного американського військового та знищення американського безпілотника. За словами представників Пентагону, щонайменше два десятки військовослужбовців отримали поранення в Сирії та ще 10 в Іраку, майже всі вони незначні.

Наземна операція в Газі - останні новини

Раніше начальник штабу ЦАХАЛ генерал-лейтенант Герци Халеві заявив, що терористичне угрупування ХАМАС "шкодує" про початок війни проти Ізраїлю, і визнає, що наземний наступ відкладається з "стратегічних міркувань".

Він розповів, що існують "тактичні і навіть стратегічні міркування", що затримують наземний наступ, але вони дозволяють ЦАХАЛу краще підготуватися.

Згодом ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху готовий відкласти введення військ в сектор Газу для того, щоб приділити більше часу переговорам щодо звільнення заручників.

Вас також можуть зацікавити новини: