Торгівля з РФ скоротилася: як війна в Україні вплинула на роботу найбільшого порту Європи / фото portofrotterdam.com

Війна в Україні призвела до суттєвих змін у роботі порту Роттердама, найбільшого порту в Європі. Зокрема, зупинилися контейнерні перевезення в Росію і з неї, а обсяги поставок палива знижуються.

Про це йдеться в повідомленні порту

"У багатьох сегментах війна в Україні призвела до суттєвих змін. Наприклад, імпорт як зрідженого природного газу, так і вугілля дуже різко виріс, це альтернатива європейському імпорту російського газу трубопроводами, що скорочується. Обсяг перевалки сирої нафти збільшився, а нафтопродуктів знизився. Перевалка залізної руди, сільськогосподарських вантажів і контейнерів була нижчою, ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У порту зауважують, що торгівля з Росією скоротилася. При цьому контейнерні перевезення в Росію і з Росії зовсім припинилися.

"Напередодні санкцій щодо вугілля і нафти в останні місяці стало менше імпортуватися російського вугілля, сирої нафти, нафтопродуктів і ЗПГ. Компанії все частіше імпортують з інших країн", - йдеться в повідомленні.

Загальна пропускна здатність порту зросла. Обсяг загального вантажообігу порту Роттердам в першому півріччі був на 0,8% вищим, ніж за аналогічний період 2021 року - 233,5 млн тонн проти 231,6 млн тонн.

Вас також можуть зацікавити новини: