Facebook розцінив як дезінформацію повідомлення Трампа про COVID-19 / REUTERS

Прес-секретар Facebook Енді Стоун підтвердив, що соціальна мережа видалила повідомлення Дональда Трампа, в якому він стверджує, що COVID-19 менш небезпечний, ніж сезонний грип. За словами Стоуна, президент США порушив правила щодо дезінформації про коронавірус.

Про це пише CNN, додаючи, що Трамп не приховує, що применшує загрозу COVID-19. Тепер, коли американський президент сам заразився коронавірусом, він продовжує нечесно применшувати тяжкість хвороби. У своєму сьогоднішньому повідомленні в соціальних мережах він помилково порівнює COVID-19 з сезонним грипом.

"Сезон грипу насуваєтеся! Багато людей щороку, а інколи й більше 100 тисяч попри існування вакцини, помирають від грипу. Чи будемо ми тепер через це закривати всю країну на карантин? Ні, ми навчилися жити з цим. Так само, як ми вчимося жити з COVID-19, який навіть менш летальний", - цитує його повідомлення Reuters, яке також Трамп розмістив у Twitter.

Адміністрація Twitter відреагувала тим, що позначила повідомлення президента США як таке, що може вводити в оману. В серпні соціальні мережі видалили повідомлення Трампа, які містили фальшиві твердження про COVID-19. Зокрема, що діти "майже неуразливі" перед коронавірусом.

Вас також можуть зацікавити новини: